A csíkos pizsamás fiú

A francia kiadás hátán az áll: elég annyit tudni a történetről, hogy egy Bruno nevű kisfiúról szól, mert ennek a könyvnek jobb úgy neki vágni, hogy az ember minél kevesebbet tud róla. A regény elolvasása után azt kell mondanom, hogy egyetértek, máshogy álltam volna hozzá, ha részletes fülszövegben összefoglalták volna a történetet. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Da Vinci tigrise

Ez a könyv a reneszánsz korban élő Ginevra Benci életéről szól, aki Leonardo Da Vinci első önállóan festett portréján szerepel. Az utószóban a szerző elmeséli, hogy minek nézett utána, mit lehet tehát tényként kezelni, illetve mit talált ki ő maga a történet színesítésére és a lyukak betömésére. A történelmi háttérnek tehát rendesen utánanézett a szerző, ami sokat lendít az olvasási folyamaton, kellemesebbé, hitelesebbé teszi a világot, amelyben játszódik. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A varázslók

A többi fiatalhoz hasonlóan Quentin Coldwater sem hisz a varázslatokban egészen addig, míg egy zártkörű és titkos egyetem hallgatója nem lesz New York egy eldugott részében. S noha a tanulás évei úgy telnek, mint bárhol máshol – barátokra tesz szert, rendszeresen lerészegedik, majd idővel lefekszik valakivel, akibe beleszeret –, a titkos tudás örökre megváltoztatja őt. Kitűnően sajátítja el a modern varázstudományt, ám a szíve mélyén mindig is vágyott nagy kalandot és boldogságot nem kapja meg hozzá. Egy nap a barátaival azonban felfedeznek valami hatalmasat, ami mindent megváltoztathat.

A varázslók komor történet a felnőtté válásról, második esélyekről és arról, hogy ha valamit nagyon görcsösen akarunk, akkor talán soha nem kapjuk meg. A könyv a 2009-es megjelenését követően hatalmas vitát váltott ki és nagyon megosztotta a fantasy műfaj kedvelőit – vannak, akik nem is hajlandóak ekként tekinteni rá, hanem kortárs regényként kezelik –, de emiatt csak többen és többen olvasták el. Végül óriási siker és New York Times Bestseller lett, többek közt George R. R. Martin, John Green, Audrey Niffenegger és William Gibson is rendkívüli elismeréssel méltatta, ráadásul a folytatásokkal a szerző végleg lefektette a 21. századi fantasy alapköveit.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Érkezik a Tear királynője folytatása

A mai napon az Agave kiadó jóvoltából kiderült, hogy a Erika Johansen Tear királynője című sorozatának utolsó kötete címet, borítót, fülszöveget és megjelenési dátumot kapott. Tear végzete tehát március 27-én kerül majd a boltokba, az előrendelés várhatóan február végén indul majd, az első kötetet pedig január 24-ig 50%-os kedvezménnyel lehet megrendelni a webshopban!

Kelsea Glynn alig egy év alatt félszeg kamaszból dicső uralkodóvá és céltudatos vezetővé vált. Azzal, hogy vállalta Tear királynői tisztségével járó szerepét, a birodalma is megváltozott. De azzal, hogy eltökélte, véget vet a romlásnak, és igazságot szolgáltat, számos ellenségre tett szert – köztük a gonosz és rettegett Vörös Királynőre, aki elrendelte, hogy Mortmesne serege vonuljon Tear ellen, és tegye a földdel egyenlővé.

E mindent elsöprő ostrom megakadályozására Kelsea elképzelhetetlen áldozatot vállalt: kinevezte Buzogányt, személyes testőrsége hű rangidősét, hogy kormányzóként helyettesítse, míg ő bűverejű zafírjaival együtt az ellenség kezére adta magát. De Buzogány és csapata nem nyugszik, amíg ki nem szabadítják úrnőjüket mortmesne-i börtönéből. Így veszi kezdetét Kelsea királynő – és vele együtt Tear – végjátéka, mely során mindenre fény derül…

Forrás: https://moly.hu/karcok/1046176

3. Book a Sloth Club csomag – január

Nem régiben vált divattá az irodalommal, könyvekkel kapcsolatos doboz(ok)nak a készítése, rendelése. Egy honlapon feliratkozol/előfizetsz, majd minden hónapban kapsz egy csomagot, benne egy bizonyos (előre meghatározott) témával kapcsolatos könyv és mindenféle egyéb, a témába vágó meglepetés.
Ha rendszeresen látogatjátok a blogomat, akkor leggyakrabban az OwlCrate nevű vállalkozásról hallhattatok. Többször is panaszkodtam már ezeknek a fantasztikus külföldi szolgáltatásoknak az áráról, hiszen a postaköltség miatt elég drága a végső összeg.
Vágyakozva nézem hát minden hónapban a booktuberek videóit, amelyekben megmutatják, abban a hónapban éppen milyen aranyos meglepetések érkeztek. “Milyen jó lenne, ha Magyarországonis létezne hasonló!” – álmodoztam sokáig…

A probléma megoldódott, hiszen beindult az első magyar subscription box szolgáltatás, a Book a Sloth Club. Ugyanúgy működik majd, mint az eddig jól ismert külföldi csomagok: 1-3-6-12 hónapos feliratkozást lehet megvenni, és bankkártyával, vagy előreutalással lehet fizetni érte.

Hogy segítsek eldönteni, megéri-e beruházni egy ilyenre, összeszedtem a BASC újdonságait, illetve megmutatom nektek a januári csomag tartalmát.

Vigyázat, SPOILER!!!

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Ready Player One

2044-et írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.

A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért.

Ernest Cline első regénye a 2011-es megjelenését követően megkapta a rangos Prometheus-díjat, és mostanra a popkulturális irodalom egyik legfontosabb kortárs művévé vált. Több millió példányban adták el, világszerte óriási rajongótábora van, és készül belőle már a nagyköltségvetésű film is: Steven Spielberg rendezésében várhatóan 2017 végén mutatják be a mozik.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

2018-as könyves adaptációk

Idén több érdekes filmes és tévés könyvadaptációt is élvezhetünk, ami nagyon izgatottá tesz. Imádok olvasni, de ugyanannyira szeretem a mozizás élményét is, illetve amikor hétről hétre találkozhatok a szeretett könyvek szereplőivel a készülékeimen.

Ez a bejegyzés tehát összefoglalja, hogy milyen könyv alapján készült filmekre számíthatunk 2018-ban (a lista változhat).

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Leginkább várt 2018-as megjelenések

2018 is ígéretesnek tűnik, ami az új könyvek megjelenését illeti. Nem csak magyarul, de angol nyelven is érkezik pár érdekes folytatás és önálló regény, amiket nagyon szeretnék olvasni. A következő lista az idén megjelenő kötetek közül azokat tartalmazza, amikre legjobban vágyok (a lista még bővülhet, ha újabb megjelenésekre derül fény az év során).

Meet Cute – január 02

Novellás kötet, ami a “szerelem első látásra” témája köré épült. Sok jól ismert szerző járult hozzá a könyv kiadásához: Jennifer L. Armentrout, Sona Charaipotra, Dhonielle Clayton, Katie Cotugno, Jocelyn Davies, Nina LaCour, Emery Lord, Katherine McGee, Kass Morgan, Meredith Russo, Sara Shepard, Nicola Yoon, Ibi Zoboi és Julie Murphy.

Adam Silvera: Inkább boldog – január 30

Már egy ideje szemmel tartom Adam Silverát, hiszen külföldön már elég sikeres írónak számít, így különösen örültem, amikor megtudtam, hogy végre magyarul is lehet majd olvasni egy könyvét.

“A tizenhat éves Aaron Soto igyekszik újra magára találni egy családi tragédiát követő nyáron. A barátnője, Genevieve segítségével lassanként emlékezni kezd, milyen lehet a boldogság, ám amint összebarátkozik Thomasszal, minden összezavarodik, amit a múltjáról és a jövőjéről gondolt. Aaron és Thomas egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és Aaron önmaga előtt sem tagadhatja le többé az érzelmeit. A Leteo Intézet memóriatörlési eljárása lehet a megoldás, hogy újra a régi legyen. Ám ezzel együtt az igazi önmagát is elveszítheti.”

André Aciman: Szólíts a neveden – február 5.

Annyi jót és rosszat is hallottam erről a könyvről, ínnyi elismerést kapott, hogy nagyon kíváncsivá tettek. Vajon nekem hogy tetszik majd?

André ​Aciman olasz riviérán játszódó regénye egy kamasz fiú és a családi nyaralóvendég, egy ifjú amerikai kutató között váratlanul kibontakozó, elsöprő szerelem története. A vonzalom, amelynek következményeivel egyelőre képtelenek szembenézni, felkészületlenül éri a fiatalokat. Az együtt töltött nyári hetek során mindketten küzdenek saját érzéseikkel, egyszerre tartva környezetüktől és saját maguktól. Vakmerően igyekeznek elérni azt, amiről sejtik, talán soha többé nem adatik meg nekik: a két ember közötti legteljesebb egységet.
A Szólíts a neveden korunk egyik legcsodálatosabb szerelmi története, amely egy csapásra klasszikussá vált.

Erika Johansen: Tear végzete – március 27.

Mivel nehezen vették rá magukat a második rész kiadására, nagy megkönnyebbülés volt a hír, és egyben azt is jelenti, hogy a sorozat második része jól teljesített a magyar piacon. Alig várom a folytatást!

Kelsea Glynn alig egy év alatt félszeg kamaszból dicső uralkodóvá és céltudatos vezetővé vált. Azzal, hogy vállalta Tear királynői tisztségével járó szerepét, a birodalma is megváltozott. De azzal, hogy eltökélte, véget vet a romlásnak, és igazságot szolgáltat, számos ellenségre tett szert – köztük a gonosz és rettegett Vörös Királynőre, aki elrendelte, hogy Mortmesne serege vonuljon Tear ellen, és tegye a földdel egyenlővé.

E mindent elsöprő ostrom megakadályozására Kelsea elképzelhetetlen áldozatot vállalt: kinevezte Buzogányt, személyes testőrsége hű rangidősét, hogy kormányzóként helyettesítse, míg ő bűverejű zafírjaival együtt az ellenség kezére adta magát. De Buzogány és csapata nem nyugszik, amíg ki nem szabadítják úrnőjüket mortmesne-i börtönéből. Így veszi kezdetét Kelsea királynő – és vele együtt Tear – végjátéka, mely során mindenre fény derül…

John Green: Teknősök végtelen sora – március

A szerzőtől csak a Csillagainkban a hibát olvastam el, az eléggé tetszett is, hiszen hasonlít a Love Story és a Tajtékos napok történetére, én pedig mindkettőt nagyon szeretem. A szerző új regénye azért keltette fel az érdeklődésemet, mert főszereplője kényszerbetegségben szenved, ezzel pedig regényben eddig nem találkoztam. Kíváncsi vagyok arra, hogy John Green hogyan tudja ezt visszaadni.

Forrás: https://www.gabo.hu/hu/14/2421-john-green-teknosok-vegtelen-sora-9789634066118.html

Tomi Adeyemi: Children of Blood and Bone – március 6.

Erős női főszereplő, egyre fenyegetőbb ellenségek, varázslat… recept egy tökéletes könyvre. Remélem nem okoz majd csalódást. A borító mindenesetre gyönyörű!

Zélie Adebola remembers when the soil of Orïsha hummed with magic. Burners ignited flames, Tiders beckoned waves, and Zelie’s Reaper mother summoned forth souls.

But everything changed the night magic disappeared. Under the orders of a ruthless king, maji were targeted and killed, leaving Zélie without a mother and her people without hope.

Now, Zélie has one chance to bring back magic and strike against the monarchy. With the help of a rogue princess, Zélie must outwit and outrun the crown prince, who is hell-bent on eradicating magic for good.

Danger lurks in Orïsha, where snow leoponaires prowl and vengeful spirits wait in the waters. Yet the greatest danger may be Zélie herself as she struggles to control her powers—and her growing feelings for the enemy.

Naomi Alderman: Hatalom – április 16.

Ha egy könyvet maga Emma Watson is ajánl, akkor azt el kell olvasnom!

A ​nők a világ minden táján felfedezik, hogy különös erővel rendelkeznek.

Ujjuk egyetlen érintésével képesek szörnyű fájdalmat okozni, sőt: gyilkolni is.

A férfiak pedig rájönnek, hogy kicsúszott a kezükből az irányítás…

Elérkezett a Lányok Napja, de vajon hogyan fog véget érni?

A hatalom az elmúlt évek legnagyobb könyvsikereinek egyike, megjelenése óta megtalálható a legfontosabb sikerlistákon, 15 héten át szerepelt a New York Times mérvadó listáján. Már több, mit két tucat nyelvre lefordították, rendkívüli aktualitásával, melyben egy új, nők irányította jövőt vizionál, jelentős visszhangot váltott ki az irodalmi életben, a közéletben, a sajtóban és a politikában. Sorra kapja a fontos elismeréseket, a New York Times az év tíz legjobb könyve közé választotta, ahogyan Barack Obama is ajánlotta, mint az év egyik legfontosabb könyvét.

Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – május

A könyv Rhys és Feyre szemszögéből játszódik majd, és összeköti a trilógiát a következő sorozattal. Kíváncsi vagyok arra, milyen hosszú lesz, és mennyire szükséges. Borító még nincs hozzá, de fülszöveget már kaptunk.

Narrated by Feyre and Rhysand, this story bridges the events in A Court of Wings and Ruin and the upcoming spinoff novels.

Feyre, Rhys, and their close-knit circle of friends are still busy rebuilding the Night Court and the vastly-changed world beyond. But Winter Solstice is finally near, and with it, a hard-earned reprieve. Yet even the festive atmosphere can’t keep the shadows of the past from looming. As Feyre navigates her first Winter Solstice as High Lady, she finds that those dearest to her have more wounds than she anticipated—scars that will have far-reaching impact on the future of their Court.”

 

Cynthia Hand, Jodi Meadows, Brodi Ashton: My Plain Jane – Június

A szerző hármastól érkezik magyarul a Lady Jane című könyv, ami a The Lady Janies sorozat első kötete. Nagyon várom azt is, hogy minden ismerősömnek ajánlhassam, de még inkább várom az új részt, amelyben a szerzők Jane Eyre történetét dolgozzák fel. Izgalmasnak ígérkezik, és ha marad az első kötet humora is, akkor biztosan imádni fogom.

2017-es kedvencek

Idén sikerült összesen 71 könyvet elolvasnom a tavalyi 60-hoz képest, ami szerintem egészen elfogadható fejlődést mutat. Ahogyan előző évben, úgy idén is szeretném kiemelni azokat az olvasmányokat, szerzőket, szereplőket, akik és amik a legmélyebb benyomást tették rám. Nagyon nehezemre esett kategóriánként csak egy nyertest választanom, hiszen idén, nagy szerencsémre, rengeteg fantasztikus történettel kerültem szembe, hiszen 26 könyv kapott tőlem 5 csillagot ebben az évben. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Két év OwlCrate

Mint talán tudjátok, immár két éve kapom havonta az OwlCrate csomagokat, de 24 hónap után úgy döntöttem, hogy ideje búcsúzni ettől a kanadai cégtől. Ennek legfőbb oka, hogy megjelentek a piacon az első magyar könyves dobozok is, amik nem csak olcsóbbak, de talán versenybe is szállhatnak külföldi példaképeikkel.

Ebben a bejegyzésben értékelem ezt a szolgáltatást két éves tapasztalatom alapján, illetve összehasonlítom a Magyarországon színre lépett konkurencia termékeivel is. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Olvasási szokásaim számokban

2015 óta követem nyomon az elolvasott könyvekkel kapcsolatos statisztikákat, azaz amióta blogolok. Büszke vagyok hát magamra, mert a 2017-es év sikerült eddig a legjobban!

Ebben az évben összesen 71 könyvet olvastam el, ami nagyon jó az előző évekhez képest. Az igazság kedvéért meg kell azonban jegyeznem, hogy az átlag könyv hossza csökkent, ami azt jelenti, hogy idén több rövid könyvet olvastam, mint az előző években (2015-ben a leghosszabb könyv 738, a legrövidebb 128 oldalas volt, míg ezek a számok 2017-ben 700 és 96 voltak).

Érdekes azt is megnézni, hogy havonta hogyan alakult az elolvasott könyvek száma. A grafikon alapján tisztán látszik, hogy van az évben két időszak, amikor utolér a könyv másnaposság, ez pedig június-július, illetve az őszi periódus (szeptember-október-november). Valóban észre vettem magamon, hogy azokban a hónapokban mintha kifulladtam volna egy hosszú maraton után: egyszerűen ránézni sem bírok olyankor a könyvekre. Az utóbbi két évben a legtermékenyebb hónap az augusztus volt, ami valószínűleg azért van, mert olyankor szoktam szabadságot kivenni és új könyveket venni Franciaországban. Pont ezért termékeny időszak a december-január is, hiszen karácsony környékén is veszek ki szabit, és kapok is sok könyvet.

Fontos számomra a sokszínűség, így próbálok női és férfi szerzőktől, női és férfi főszereplőkről, illetve szeretnék egy kicsit több műfajban is olvasni.
Láthatjuk, hogy idén kiegyenlítettebb volt a férfi-női főszereplők aránya az olvasmányaimban, viszont azt is meg kell állapítani, hogy jóval több írónőnek olvastam el a könyveit (habár idén hattal több férfi által írt könyvet olvastam mint 2015-ben, érdekes megfigyelni, hogy a kettő közötti különbség nőtt: 2015-ben 11-gyel, 2017-ben viszont 20-szal több írónő által írt könyvet olvastam). Érdekes lenne elgondolkozni azon, hogy ha több női szerzőtől olvastam, miért olyan kiegyenlített a főszereplők nemi aránya… Habár az írónők kezdenek egyre nagyobb teret kiharcolni maguknak a piacon, a női főszereplőknek még nem sikerült annyit reflektorfénybe kerülni, mint férfi társaiknak.

Idén (ahogyan tavaly is) főleg fantasyket és magamhoz képest meglepően sok mangát olvastam, míg 2015-ben még a szépirodalom volt első helyen. Habár kis koromban rengeteg történelmi regényt faltam fel, az utóbbi három évben összesen hármat sikerült csak elolvasnom. Kevés verses kötetet veszek és meglepően kevés sci-fit olvastam az elmúlt években, pedig szeretem ezt a műfajt is.

Nagyon örülök, hogy az utóbbi években sikerült kiegyenlítenem az ifjúsági-felnőtt irodalom arányát, de egy kicsit többet olvasnék a gyermekirodalom kategóriájában is.

Ha már sokszínűség, elgondolkoztam azon, hogy milyen származású szerzőktől olvasok általában. Szomorúan kellett megállapítanom, hogy nagyon kevés magyar könyvet olvastam az utóbbi években, pedig itthon is írnak fantasztikus regényeket. Egyik célom az lesz, hogy kicsit javítsak ezen az arányon.
Az általam olvasott szerzők többsége amerikai, de idén sikerült jobb arányt teljesíteni a frankofón és egyéb (japán, argentin, német) szerzők arányán. Mindezek ellenére itt is van még hova fejlődni.

Ami azt illeti, idén sikerült többet olvasnom franciául, aminek örülök, viszont így kevesebbet olvastam angolul. Valahogy ennek arányát is javítanom kellene, főleg hogy két év OwlCrate feliratkozás után bőven akad otthon angol nyelvű könyv. Igazán csökkentenem kellene már a várólistámat, így két legyet üthetnék egy csapásra.

Összefoglalva tehát: sokkal több könyvet olvastam idén, de ezek rövidebbek is voltak. Habár szeretnék változatosabban olvasni, ez 2017-ben nem sikerült valami fényesen sem műfaji, sem keletkezési, sem pedig nyelvi szempontból. 2018-ban jobban oda szeretnék figyelni arra, hogy tágítsam az elolvasott könyvek által fedett földrajzi és műfaji területeket.
Hogy ez miért annyira fontos számomra?
Kis korom óta szeretem és tisztelem az irodalmat, sokféle könyvet vettem már kézbe, mindenféle műfajjal megismerkedtem. Úgy gondolom, hogy az olvasás egyike a leghatásosabb tanítási eszközöknek, hiszen a könyvek által különböző emberi sorsokkal, társadalmi különbségekkel, szokásokkal találkozhatunk. Olvasásuk képessé tesz arra, hogy más helyébe képzeljük magunkat, ami pedig nyitottabbá tesz minket. Úgy gondolom a szellemi és érzelmi nyitottság pedig egyike azon dolgoknak, amelyre társadalmunknak leginkább szüksége van manapság.

1. Reader surprise csomag – 2017 december

Egy hónapja volt csak, hogy arról írtam, milyen régen vágytam arra, hogy a könyves meglepetés dobozok Magyarországon is kaphatóak legyenek. Habár nagyon szeretem az OwlCrate csapata által összeállított dobozokat, be kell vallamon, igen drágák postai költséggel együtt. Novemberben imáim meghallgatásra találhattak, hiszen a Book a Sloth Club felismerte a piaci rést, és úgy döntött, betölti azt. Decemberben pedig konkurenciájuk is érkezett, a Könyvmolyképző első könyves meglepetés dobozával akar helyet szorítani magának, amit Reader Surprise-nak neveztek el.

Na de valóban képes ez az új piaci szereplő versenyhelyzetet teremteni? Ezt próbálom eldönteni ebben a bejegyzésben.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Decemberi könyves hírek

Ebben a posztban szedem össze a hónap szerintem legérdekesebb, legizgalmasabb könyves híreit. A lista idővel bővülhet, úgyhogy érdemes néha újra meglesni.

  • Harry Potter: Hogwarts Mystery

Új Harry Potteres mobiltelefonos RPG (Role Playing Game) érekezik 2018-ban! A Roxfort egy diákja bőrébe bújhatunk majd, és végig járhatjuk a hét évet a diákok szokásos időtöltéseit végezve: órákra járni, párbaj szakkörön részt venni stb… A Portkey Games márkanév alatt tervezett játékok egyike lesz.

Forrás: https://www.pottermore.com/news/experience-wizarding-school-with-new-mobile-game-harry-potter-hogwarts-mystery?utm_source=facebook.com&utm_medium=referral

  • J. K. Rowling megkapta a Companion of Honor kitüntetést

Azt a kitüntetést Angliában annak ítélik oda, aki munkájával komolyan hozzájárult a művészetekhez, irodalomhoz, tudományokhoz, politikához, iparhoz vagy valláshoz. A tagok a C.H. rövidítést adhatják hozzá nevükhöz. Jelenleg 65 élő tagja van, köztük van például Stephen Hawking, David Hockney, Paul McCartney és Maggie Smith.

Forrás: https://www.hirado.hu/kultura-eletmod/bulvar/cikk/2017/12/14/a-harry-potter-ironoje-alig-hiszi-hogy-ilyen-elismeresben-reszesitette-a-kiralyi-csalad/#

  • Mesterséges intelligencia új Harry Potter fejezetet írt

Én nem tudtam megállni, hangosan nevetnem kellett a végeredményen. Kedvenc mondataim:

“Harry számára Ron egy hangos, lassú és puha madár volt. Harry nem szeretett madarakra gondolni.”

“Ránéztek az ajtóra, sikítva attól, mennyire zárva van, és azt kérték, cserélődjön ki egy kis gömbre.”

A teljes szövegért: https://pcworld.hu/pcwlite/mesterseges-intelligencia-harry-potter-fejezet-241283.html

  • ACOTAR 2. részének megjelenése!

December 15-én jelenik meg az ACOTAR könyvsorozat második kötete Köd és harag udvara címen.

“Én ​nem vagyok jó. Semmi vagyok, és a lelkem, halhatatlan lelkem el van átkozva… Mintha a tüdőm is cserbenhagyott volna, de próbáltam levegőt venni, hogy ki tudjam mondani, hogy nem. Nem.
Miután Feyre kiszabadította szerelmét, Tamlint a gonosz tündérkirálynő karmai közül, már halhatatlanként, tündérmágiája birtokában tér vissza a Tavasz udvarába. De nem feledheti sem a szörnyűségeket, melyek révén megmentette Tamlin népét, sem az alkut, amit Rhysanddel, az Éjszaka udvarának rettegett főurával kötött.
Egyre jobban bevonódik Rhys ügyeibe és fellángoló érzelmei hálójába, ám háború közeleg: egy minden eddiginél hatalmasabb gonosz erő fenyeget azzal, hogy mindent elpusztít, amiért Feyre valaha küzdött.
Szembe kell néznie a múltjával, elfogadnia különleges adottságait és döntenie kell a sorsáról.
Oda kell adnia a szívét, hogy meggyógyítsa a kettéhasadt világot.”

  • Az igazi csoda

December 14-én érkezik a mozikban Az igazi csoda című film, amely a Csodácska című könyv adaptációja.

  • Nap nap után

Tudtátok, hogy film készül David Levithan Nap nap után című könyve alapján? Engem teljesen meglepett, amikor megláttam az előzetesét, mert eddig egyáltalán nem hallottam róla.

  • Film készülhet a Teknősök végtelen sora című John Green regény alapján

Youtube csatornáján a szerző bejelentette, hogy gondolkoznak azon, hogyan is lehetne vászonra vinni a könyvet, hogyan valósíthatnák meg ezt úgy, hogy megfelelően ábrázolják az OCD tüneteit. Mindezt megnehezíti még az a tény is, hogy az egész könyv egy belső monológ, amit nem könnyű jól megfilmesíteni.

  • Reader Surprise

Megkezdődött a Könyvmolyképző féle meglepetésdoboz árusítása is!
Három típusú (és árú) doboz közül lehet választani: Happy, VIP, Luxury. A dobozokat ERRE A LINKRE kattintva rendelheted meg.

  • Book a Sloth Club

A Book A Sloth Club új dobozzal bővíti választékát, februártól angol nyelvű tartalmat lehet majd venni, a rendelési időszak január végén kezdődik.

Köd és harag udvara – spoiler

Én ​nem vagyok jó. Semmi vagyok, és a lelkem, halhatatlan lelkem el van átkozva… Mintha a tüdőm is cserbenhagyott volna, de próbáltam levegőt venni, hogy ki tudjam mondani, hogy nem. Nem.
Miután Feyre kiszabadította szerelmét, Tamlint a gonosz tündérkirálynő karmai közül, már halhatatlanként, tündérmágiája birtokában tér vissza a Tavasz udvarába. De nem feledheti sem a szörnyűségeket, melyek révén megmentette Tamlin népét, sem az alkut, amit Rhysanddel, az Éjszaka udvarának rettegett főurával kötött.
Egyre jobban bevonódik Rhys ügyeibe és fellángoló érzelmei hálójába, ám háború közeleg: egy minden eddiginél hatalmasabb gonosz erő fenyeget azzal, hogy mindent elpusztít, amiért Feyre valaha küzdött.
Szembe kell néznie a múltjával, elfogadnia különleges adottságait és döntenie kell a sorsáról.
Oda kell adnia a szívét, hogy meggyógyítsa a kettéhasadt világot.
Sarah J. Maas New York Times bestseller szerző lélegzetelállító fantasy-sorozatának második kötete.

A szerelemért még a halált is kicselezte.
A világ megmentéséért maga lesz az élő fegyver.

Figyelem, a kritika cselekmény leírást tartalmaz! Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Tüskék és rózsák udvara

A tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, ám nem sokkal ezután egy másik szörnyeteg bukkan fel, aki jóvátétel gyanánt magával hurcolja egy olyan baljós és mágikus vidékre, amit a lány csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak.
Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden olyan hazugságot és figyelmeztetést, amit neki a tündérek csodálatos, ámde veszedelmes világáról korábban mondtak. Azonban a tündérek birodalma felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és Feyre-nak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

1. Book a Sloth Club csomag – november

Nagyon izgatott voltam, amikor a Book a Sloth Club csapata válasz e-mailjéből kiderült, hogy influencerként én is kaphatok a novemberi csomagjukból. Arra kértem őket, hogy a munkahelyemre küldjék, hiszen tudtam, hogy nem lesz otthon senki, aki átvehetné. Így viszont egész nap meg kellett állnom, hogy felbontsam… Bevallom, alig bírtam ki hazáig.

Annak aki nem tudná, hogy miről beszélek: nem régiben vált divattá az irodalommal, könyvekkel kapcsolatos doboz(ok)nak a készítése, rendelése. Egy honlapon feliratkozol/előfizetsz, majd minden hónapban kapsz egy csomagot, benne egy bizonyos (előre meghatározott) témával kapcsolatos könyv és mindenféle egyéb, a témába vágó meglepetés.
Ha rendszeresen látogatjátok a blogomat, akkor leggyakrabban az OwlCrate nevű vállalkozásról hallhattatok. Többször is panaszkodtam már ezeknek a fantasztikus külföldi szolgáltatásoknak az áráról, hiszen a postaköltség miatt elég drága a végső összeg.
Vágyakozva nézem hát minden hónapban a booktuberek videóit, amelyekben megmutatják, abban a hónapban éppen milyen aranyos meglepetések érkeztek. “Milyen jó lenne, ha Magyarországonis létezne hasonló!” – álmodoztam sokáig…

A probléma megoldódott, hiszen beindult az első magyar subscription box szolgáltatás, a Book a Sloth Club. Ugyanúgy működik majd, mint az eddig jól ismert külföldi csomagok: 1-3-6-12 hónapos feliratkozást lehet megvenni, és paypallal/bankártyával, vagy előreutalással lehet fizetni érte.

Hogy segítsek eldönteni, megéri-e beruházni egy ilyenre, megmutatom nektek az első csomag tartalmát.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….